У Первомайську планують залучити на реконструкцію очисних споруд водоканалу грант на три мільйони євро

28 Березня 2024, 14:30
У Первомайську планують залучити до реконструкції очисних споруд водоканалу грант на три мільйони євро 186
У Первомайську планують залучити до реконструкції очисних споруд водоканалу грант на три мільйони євро

У Первомайську планують залучити грант від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), уповноважити міського голову здійснювати правочини, пов’язані із залученням гранту.

Про це йдеться у проєкті рішення міської ради, який мають розглянути депутати на сесії 28 березня 2024 року у Первомайську, повідомляє Район.Буг.

«Мета залучення гранту — фінансування проєкту «Реконструкція очисних споруд водопостачання №1 по вулиці Павла Поповича, у Первомайську. Розмір та валюта гранту — три мільйони сто тисяч євро», — йдеться у проєкті.

Як зазначається далі, грант надається в євро та буде сплачуватися НЕФКО безпосередньо підрядникам.

Цим же рішенням місцеві депутати мають уповноважити міського голову Олега Демченка здійснювати всі передбачені чинним законодавством України дії. 

Що відомо про грантодавця? Північна екологічна фінансова корпорація, НЕФКО (Nordic Environment Finance Corporation, NEFCO) — створена в 1990 п'ятьма країнами Північної Європи: Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією і Швецією. Надає фінансову підтримку екологічно важливим проєктам, головним чином у країнах Центральної та Східної Європи. Діяльність НЕФКО координується з головного офісу в Гельсінкі.

НЕФКО у дванадцяти українських громадах зараз відновлюють критичну інфраструктуру. У Корабельному районі Миколаєва вони в цьому році також планують виконати заміну труб водопостачання.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024