У Первомайську обговорили стратегії розвитку громади

20 Березня 2024, 09:45
У Первомайську обговорили стратегії розвитку громади. Ілюстративне фото 144
У Первомайську обговорили стратегії розвитку громади. Ілюстративне фото

У Первомайську відбулось перше засідання Робочої групи з розробки стратегії розвитку Первомайської міської територіальної громади на період до 2027 року.

Про це повідомляє Виконавчий комітет Первомайської міської ради.

У засіданні взяли участь члени Робочої групи на чолі з  міським головою Олегом Демченком, заступники міського голови, старости громади, спеціалісти профільних управлінь і відділів міської ради, представники громадськості, а також фахівці з різних сфер життєдіяльності Первомайської громади.

Окрім місцевих фахівців, до розробки та оновленню Стратегії розвитку залучено також і експертів Програми розвитку ООН. Саме завдяки співпраці з ПРООН Первомайська громада має можливість активізувати роботу у визначенні місії та стратегічного майбутнього.

На початку засідання міський голова Олег Демченко представив присутнім запрошених експертів, що допомагатимуть, консультуватимуть та сприятимуть всіма можливими способами розробці стратегічного для нашої громади документа.

Після чого, один з експертів ПРООН пояснив учасникам Робочої групи для чого потрібна Стратегія розвитку громади, яка ціль її розробки, етапи та структура наповнення всіх процесів, а також про нормативно-правову базу впровадження стратегічних планів і програм. Зазначимо, що експерти, які безпосередньо допомагатимуть розробляти цей важливий документ, мають фахові знання та багаторічний досвід роботи в цій сфері.

Стратегія розвитку громади – це довготермінова програма, що містить комплекс цілей її розвитку та окреслює напрямки та пріоритети діяльності, а також алокацію фінансових засобів, які необхідні для досягнення визначених цілей. Документ враховує глобальні процеси, природно-географічні передумови розвитку громади, визначає стратегічні цілі та завдання, виконання яких дозволить використати потенціал задля покращення добробуту населення. Представники Програми розвитку ООН наголосили, що одним із важливих етапів розробки Стратегії – є аналіз. Аналіз потрібно буде провести по всіх сферах життєдіяльності громади. Своєю чергою, це дасть можливість схарактеризувати сильні та слабкі боки громади, визначити пріоритетні питання та цілі. Окрім цього, вони представили детальний план, щодо послідовності та визначеності в термінах стратегування громади.

Під час засідання обговорили подальші дії учасників робочої групи, а також відбувся обмін контактами з експертами ПРООН задля налагодження комунікації. На наступному засіданні заплановано провести уточнення стратегічних цілей, конкретизацію операційних цілей та детальну розробку завдань та проєкт Стратегії громади.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024